preparació de la terra(I)

Volem dedicar una categoria exclusiva en aquest blog al nap, per fer-ne un seguiment de la nostra experiència. El conreu del nap a Éller és i ha estat tradicional. No és de fàcil cultiu tot i ser una planta molt rústica.

Molt conegut com a nap de Talltendre per ser el lloc d’on surten els més apreciats, a tot Cerdanya se’n cultiven i en moltes cuines se’n couen –tampoc és de fàcil cocció-

el nap per sant Jaume ha de ser nat” dita popular.

Seguirem en tot moment l’experiència de la tradició perquè de moment és la que tenim més a mà.

És al camp que els hem de fer, mai a l’hort. La terra no ha de tenir fems.

Els sembrem de lluna vella de juliol, si tot va bé i plou per sant Jaume hauran nascut, sinó la voluntat hi era.

La terra l’estripem dues vegades per eliminar al màxim possible les herbes indesitjades alhora que hem espedregat

És a la feixa de dalt de la Baladosa on els farem
després d’estripar-ho amb el tractor ho espedreguem. hovàrem fer ja al juny, hi tornem al juliol
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s